REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu pokrmu z mletého masa, kysaného zelí a dalších ingrediencí, v římském hrnci.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
500 gkysaného zelí
6-8 ksbrambor
1 ksvětší cibule
drcený kmín
mletý černý pepř
sádla
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce opečeme
2. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, vše osolíme a zasypeme opečeným masem
3. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C
4. Pokrm v průběhu pečení promícháme, aby se nám všechny ingredience propojily.

Doporučení:

Tip pro přípravu bez římského hrnce:Brambory můžeme uvařit ve slupce do poloměkka a zapéct v normálním pekáči, což trvá asi 20 minut.

Poznámka:

Více o přípravě pokrmů v římském hrnci najdete zde: Rady na přípavu pokrmů v římském hrnci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy