REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové plecko na divoko

Vepřové plece nejprve opečené na oleji a cibuli, pak podušené doměkka s divokým kořením a kořenovou zeleninou zalité vývarem, plátky masa servírované přelité ochucenou smetanovou omáčkou z výpeku.

Vepřové plecko paní George

Kousky dušeného vepřového plecka s uzeninovou a vaječnou vložkou.

Vepřové plecko po bavorsku

Bavorská kuchyně je velmi podobná české kuchyni. V tomto receptu nechybí pivo, které v Bavorsku milují stejně jako my Češi.

Vepřové plecko s fazolemi

Na cibulovém základě podušené kostky plecka, ke konci spolu s rajským protlakem, vařenými fazolemi a nakrájenými rajčaty.

Vepřové plecko s kapustičkami

Růžičková kapusta byla u našich babiček ve velké oblibě, je mrazuvzdorná a na zahrádkách byla k vidění i když vše bylo pod sněhem. Růžičky se uštipovali z vysokého stonku do polévek a byly skvělé i pod maso.

Vepřové plecko v zelenině

Plátky vepřového plecka zprudka opečené na slanině a cibuli, pak podušené spolu se zeleninou doměkka.

Vepřové po myslivecku

Plátky vepřového masa potřené rozetřeným česnekem se solí, dušené na cibulovém základě s divokým kořením, podlité pivem doměkka.

Vepřové ragú

Kostky nebo nudličky z vepřového plece podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované nejlépe s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Vepřové ragú s houbami

Menší okořeněné kostky vepřového plecka orestované, pak podušené doměkka na cibuli, podlité vývarem, ke konci i vínem a doplněné fazolemi a houbami.

Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem

Pokrájené kostky vepřového masa, podušené doměkka spolu s dalšími ingrediencemi, zalité vínem, později vývarem, ragú servírované s měsíčky karamelizovaných jablek.

Vepřové ražničí

Plátky vepřové kýty nebo panenky napíchané na jehle střídavě s kousky cibule, servírované podlité šťávou z výpeku.

Vepřové rolky s ananasem

Plátky vepřové panenky pokladené kousky ananasu, chilli papričkou a koriandrem, zatočené do rolek, upečené doměkka.

Vepřové řízky na česneku

Plátky vepřových řízků opečené na sádle, servírované přelité pikantní omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřové řízky na majoránce

Plátky vepřových řízků zprudka opečené na pánvi na oleji, podlité vodou a chvíli podušené zaklopené spolu s kostičkami slaniny a cibulí, ochucené majoránkou a rajčatovým protlakem, servírované posypané nastrouhaným sýrem.

Vepřové řízky na pórku

Vepřové řízky opečené na rozehřátém oleji, servírované s dušeným nakrájeným pórkem zalitým smetanou, ochuceným mletým zázvorem, pepřem a solí.

Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

Naklepané vepřové řízky opečené na másle, servírované obložené dušenými ředkvičkami a přelité omáčkou z másla po opékání řízků, smetany, hořčice, pažitky, pepře a soli.

Vepřové řízky s česnekem

Naklepané vepřové plátky z kýty potřené prolisovaným česnekem, namáčené v těstíčku z vajec, hladké mouky, oleje a mléka, usmažené na oleji z obou stran dozlatova.

Vepřové řízky s hruškami

Opečené plátky masa servírované se smetanovou omáčkou ochucenou hruškami.

Vepřové řízky s karamelizovanou hruškou a pastinákem

Opečené plátky masa upečené v troubě spolu se zkaramelizovanými hruškami i pastináky, tymiánem a plátky citronu.

Vepřové řízky s párkovou směsí

Naklepané a osolené vepřové řízky opečené hezky z obou stran na rozpáleném oleji, podávané překryté směsí z párků, cibule, sterilizované papriky, chilli a soli.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy