vepřové maso
Vepřové plecko na divoko
Vepřové plece nejprve opečené na oleji a cibuli, pak podušené doměkka s divokým kořením a kořenovou zeleninou zalité vývarem, plátky masa servírované přelité ochucenou smetanovou omáčkou z výpeku.
Vepřové plecko paní George
Kousky dušeného vepřového plecka s uzeninovou a vaječnou vložkou.
Vepřové plecko po bavorsku
Bavorská kuchyně je velmi podobná české kuchyni. V tomto receptu nechybí pivo, které v Bavorsku milují stejně jako my Češi.
Vepřové plecko s fazolemi
Na cibulovém základě podušené kostky plecka, ke konci spolu s rajským protlakem, vařenými fazolemi a nakrájenými rajčaty.
Vepřové plecko s kapustičkami
Růžičková kapusta byla u našich babiček ve velké oblibě, je mrazuvzdorná a na zahrádkách byla k vidění i když vše bylo pod sněhem. Růžičky se uštipovali z vysokého stonku do polévek a byly skvělé i pod maso.
Vepřové plecko v zelenině
Plátky vepřového plecka zprudka opečené na slanině a cibuli, pak podušené spolu se zeleninou doměkka.
Vepřové po myslivecku
Plátky vepřového masa potřené rozetřeným česnekem se solí, dušené na cibulovém základě s divokým kořením, podlité pivem doměkka.
Vepřové ragú
Kostky nebo nudličky z vepřového plece podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované nejlépe s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Vepřové ragú s houbami
Menší okořeněné kostky vepřového plecka orestované, pak podušené doměkka na cibuli, podlité vývarem, ke konci i vínem a doplněné fazolemi a houbami.
Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem
Pokrájené kostky vepřového masa, podušené doměkka spolu s dalšími ingrediencemi, zalité vínem, později vývarem, ragú servírované s měsíčky karamelizovaných jablek.
Vepřové ražničí
Plátky vepřové kýty nebo panenky napíchané na jehle střídavě s kousky cibule, servírované podlité šťávou z výpeku.
Vepřové rolky s ananasem
Plátky vepřové panenky pokladené kousky ananasu, chilli papričkou a koriandrem, zatočené do rolek, upečené doměkka.
Vepřové řízky na česneku
Plátky vepřových řízků opečené na sádle, servírované přelité pikantní omáčkou připravenou z výpeku.
Vepřové řízky na majoránce
Plátky vepřových řízků zprudka opečené na pánvi na oleji, podlité vodou a chvíli podušené zaklopené spolu s kostičkami slaniny a cibulí, ochucené majoránkou a rajčatovým protlakem, servírované posypané nastrouhaným sýrem.
Vepřové řízky na pórku
Vepřové řízky opečené na rozehřátém oleji, servírované s dušeným nakrájeným pórkem zalitým smetanou, ochuceným mletým zázvorem, pepřem a solí.
Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami
Naklepané vepřové řízky opečené na másle, servírované obložené dušenými ředkvičkami a přelité omáčkou z másla po opékání řízků, smetany, hořčice, pažitky, pepře a soli.
Vepřové řízky s česnekem
Naklepané vepřové plátky z kýty potřené prolisovaným česnekem, namáčené v těstíčku z vajec, hladké mouky, oleje a mléka, usmažené na oleji z obou stran dozlatova.
Vepřové řízky s hruškami
Opečené plátky masa servírované se smetanovou omáčkou ochucenou hruškami.
Vepřové řízky s karamelizovanou hruškou a pastinákem
Opečené plátky masa upečené v troubě spolu se zkaramelizovanými hruškami i pastináky, tymiánem a plátky citronu.
Vepřové řízky s párkovou směsí
Naklepané a osolené vepřové řízky opečené hezky z obou stran na rozpáleném oleji, podávané překryté směsí z párků, cibule, sterilizované papriky, chilli a soli.
reklama