REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované plátky vepřového masa. Na výpeku pak podusíme rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku a zalijeme bílým vínem.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové kýty
2 ksstroužku česneku
2 ksoloupaných rajčat
1 kscibule
1 dlbílého vína
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme
2. V prostorné pánvi rozehřejeme máslo, plátky kýty opečeme do zlatova z obou stran, odložíme stranou
3. Část vypečené šťávy, odlijeme, přidáme nakrájená rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku, vložíme opečené plátky kýty, okořeníme, tymiánem, solí, pepřem
4. Lehce zastříkneme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut pod pokličkou, než zelenina změkne
5. Plátky masa přesuneme na talíře, přelijeme směsí a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy