Zprudka orestované plátky vepřového masa. Na výpeku pak podusíme rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku a zalijeme bílým vínem.
Ingredience:
4 ks | plátků vepřové kýty |
2 ks | stroužku česneku |
2 ks | oloupaných rajčat |
1 ks | cibule |
1 dl | bílého vína |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme
2. V prostorné pánvi rozehřejeme máslo, plátky kýty opečeme do zlatova z obou stran, odložíme stranou
3. Část vypečené šťávy, odlijeme, přidáme nakrájená rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku, vložíme opečené plátky kýty, okořeníme, tymiánem, solí, pepřem
4. Lehce zastříkneme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut pod pokličkou, než zelenina změkne
5. Plátky masa přesuneme na talíře, přelijeme směsí a podáváme s rýží.