REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky v pepřové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta na barevném pepři, který byl naložený v koňaku. Se žampiony a mrkví, dušená do změknutí.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
150 gžampionů
1 lžícebarevného pepře
5 clkoňaku
2 ksmrkve
olej
sůl

Postup:

1. Plátky z vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme, pokapeme olejem a necháme odležet
2. Barevný pepř zalijeme koňakem a necháme hodinu nasáknout
3. Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran
4. Vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo
5. Do šťávy po opékání přidáme nakrájenou mrkev, žampiony, posypeme kuličkami pepře a zalijeme koňakem
6. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka
7. Když je směs měkká, vložíme maso a necháme na mírném ohni prohřát
8. Plátky masa rozložíme na talíře, směsí a podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy