Jednoduchý pokrm, vepřové plátky kýty zapečené se zeleninou.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
6 ks | mrkví |
1 ks | petržele |
1 ks | velké cibule |
1 ks | kostka zeleninového bujónu |
1 lžička | solamylu |
3 dcl | vody |
steakové koření | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Pekáč vymažeme olejem
2. Na dno poklademe na kostičky pokrájenou cibuli
3. Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, okořeníme pepřem, steakovým kořením a osolíme, maso rozložíme na cibuli
4. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka ty pak poklademe na maso
5. Nakonec do pekáče rozmělníme kostku bujónu a vše podlijeme vodou
6. Pečeme v troubě kolem 190 °C do změknutí masa
7. Maso vytáhneme a uložíme v teple, do zeleniny zamícháme solamyl rozpuštěný v troše studené vody a na ohni necháme za stálého míchání chvíli probublat, maso vrátíme zpět a můžeme podávat.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.