REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý pokrm, vepřové plátky kýty zapečené se zeleninou.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
6 ksmrkví
1 kspetržele
1 ksvelké cibule
1 kskostka zeleninového bujónu
1 lžičkasolamylu
3 dclvody
steakové koření
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Pekáč vymažeme olejem
2. Na dno poklademe na kostičky pokrájenou cibuli
3. Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, okořeníme pepřem, steakovým kořením a osolíme, maso rozložíme na cibuli
4. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka ty pak poklademe na maso
5. Nakonec do pekáče rozmělníme kostku bujónu a vše podlijeme vodou
6. Pečeme v troubě kolem 190 °C do změknutí masa
7. Maso vytáhneme a uložíme v teple, do zeleniny zamícháme solamyl rozpuštěný v troše studené vody a na ohni necháme za stálého míchání chvíli probublat, maso vrátíme zpět a můžeme podávat.

Doporučení:

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy