REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky s kapustičkami a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty upečené v pekáčku spolu s vařenými růžičkami kapusty, cibulí a česnekem, podlité vývarem, ke konci zapečené posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
200 grůžičkové kapusty
100 gstrouhaného sýru
2 dlvývaru
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
hladká mouka
máslo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky lehce naklepeme osolíme opepříme, pokapeme olejem a necháme 1 hodinu rozležet
2. Růžičkovou kapustu zbavíme povadlých lístků a v mírně osolené vodě uvaříme do polo měkka
3. Vepřové plátky narovnáme do pekáče, posypeme na jemno nakrájenou cibulí, obložíme půlkami kapustiček, nakrájeným česnekem, osolíme opepříme, poklademe plátky másla, podlijeme vývarem a pečeme, ve vyhřáté troubě na 200 °C, doměkka
4. Když je maso měkké, posypeme strouhaným sýrem, šťávu zaprášíme moukou a 5 minut necháme ještě péct
5. Hotové plátky podáváme s vařenými brambory, na talíři přelije štávou a obložíme kapustičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy