Plátky vepřové kýty okořeněné kořením na divočinu, upečené v troubě doměkka proložené plátky anglické slaniny a polévané červeným vínem, servírované s vařenými nebo pečenými brambory. Výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.
Ingredience:
sůl | |
sádlo | |
1 kg | vepřové kýty |
200 g | anglické slaniny |
3 dl | červeného vína |
koření směs divočina, nebo směs divoké koření (koření na zvěřinu) |
Postup:
1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a posypeme divokým kořením, osolíme
2. Okořeněné plátky masa rovnáme do vymaštěného pekáče sádlem a prokládáme anglickou slaninou
3. Pokropíme vínem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení maso občas podlijeme vínem
4. Měkké plátky podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.