REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty okořeněné kořením na divočinu, upečené v troubě doměkka proložené plátky anglické slaniny a polévané červeným vínem, servírované s vařenými nebo pečenými brambory. Výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.


Ingredience:
sůl
sádlo
1 kgvepřové kýty
200 ganglické slaniny
3 dlčerveného vína
koření směs divočina, nebo směs divoké koření (koření na zvěřinu)

Postup:

1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a posypeme divokým kořením, osolíme
2. Okořeněné plátky masa rovnáme do vymaštěného pekáče sádlem a prokládáme anglickou slaninou
3. Pokropíme vínem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení maso občas podlijeme vínem
4. Měkké plátky podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy