REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa plněné ochucenými čtvrtkami jablek a cibule, stočené do závitku, na grilu grilované.


Ingredience:
6 ksvepřových plátků
3 kscibule
10 kshřebíčků
500 gmalých jablek
3 lžícemásla
1 lžícecukru
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkysoli
1/4 lžičkymletého pepře

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na čtvrtky, jablka také oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců, do každé jablečné čtvrtky zapíchneme hřebíček a posypeme skořicí s cukrem
2. Do očištěných plátků masa vetřeme sůl smíchanou s pepřem, pak na ně položíme čtvrtky cibule i jablek a na ně ještě položíme polovinu másla ve vločkách, plátky srolujeme, svážeme nerezovým drátem tak, aby oba konce byly dobře uzavřeny a potřeme zbylým máslem
3. Pak je upevníme na rožeň, dobře zajistíme a grilujeme 1,5 hodiny.

Doporučení:

Podáváme s česnekovými topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy