REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na jehle s křenovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehle napíchané osolené a opepřené kousky vepřové plece a cibule, grilované, servírované přelité studenou křenovou omáčkou.


Ingredience:
500 gvepřové masa z plece
2-3 kscibule
mletý pepř
sůl
Na křenovou omáčku:
125 gžervé
5-6 lžickndenzovaného mléka
2 lžícenastrouhaného křenu
1 lžíceworcesterské omáčky
mletý pepř
sůl

Postup:

Nejdříve si připravíme studenou křenovou omáčku:
1. Smícháme žervé s kondenzovaným mlékem
2. Přidáme sůl, mletý pepř, worcesterskou omáčku a čerstvě nastrouhaný křen
3. Důkladně vše promícháme a dáme na chvíli uležet do lednice.

Příprava masa:
1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na silnější plátky 2. Na jehlu střídavě napichujeme osolené a opepřené maso a cibuli
3. Opékáme pod grilem nebo na roštu asi 4-6 minut
4. Opečené kousky masa na talíři poléváme křenovou omáčkou a ihned servírujeme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy