Na jehle napíchané osolené a opepřené kousky vepřové plece a cibule, grilované, servírované přelité studenou křenovou omáčkou.
Ingredience:
500 g | vepřové masa z plece |
2-3 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
Na křenovou omáčku: | |
125 g | žervé |
5-6 lžic | kndenzovaného mléka |
2 lžíce | nastrouhaného křenu |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
Nejdříve si připravíme studenou křenovou omáčku:
1. Smícháme žervé s kondenzovaným mlékem
2. Přidáme sůl, mletý pepř, worcesterskou omáčku a čerstvě nastrouhaný křen
3. Důkladně vše promícháme a dáme na chvíli uležet do lednice.
Příprava masa:
1. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na silnější plátky 2. Na jehlu střídavě napichujeme osolené a opepřené maso a cibuli
3. Opékáme pod grilem nebo na roštu asi 4-6 minut
4. Opečené kousky masa na talíři poléváme křenovou omáčkou a ihned servírujeme.
Podáváme s čerstvým chlebem.