REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plátky v sýrovém obalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky obalené v sýrové směsi a rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova.


Ingredience:
mletá paprika
2 ksvajec
2 lžícehladké mouky
200 gtvrdého sýra
Na obalení:
sůl
olej na smažení
4 ksplátků vepřového masa na řízky

Postup:

1. Očištěné řízky zlehka naklepeme a osolíme
2. Tvrdý sýr nastrouhaný na jemno smícháme s hladkou moukou a paprikou (podle chuti sladkou nebo pálivou), aby vznikla sypká směs
3. Maso pak obalíme na sucho v sýrové směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sýrové směsi
4. Dáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy