REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové panenky v krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové panenky obalené ve směsi z cibule, česneku, strouhanky, hořčice a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
4 kspanenky
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
150 gstrouhanky
4 lžícemásla
2 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícenasekané čerstvé petrželky
1 lžícenasekaného čerstvého oregana
mletý pepř
olej
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové panenky odblaníme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, pak je v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a necháme zchladnout
2. Do misky dáme strouhanku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, hořčici, změklé máslo, na jemno nasekanou petrželku i oregano a vše dobře promícháme
3. Panenky vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, na každou naneseme část připravené směsi, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut, ke konci pečení můžeme zapnout gril, aby krusta získala tmavší barvu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy