REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové palce s jemnou sýrovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve chvíli naložené, pak v celku na pánvi ze všech stran opečené vepřové plecko, dopečené v troubě, servírované nakrájené na plátky se sýrovou omáčkou.


Ingredience:
3 ksvepřové palce (konce vepřové panenky)
1 ksvětvičky rozmarýnu
50 mlolivového oleje
čerstvě nahrubo drcený pepř
tymián pár snítek
hrubá sůl
Na omáčku:
250 gmascarpone
100 gmozzarelly
100 gnivy
2-3 lžícemléka
1 lžícecitronová šťávy
1 hrstnahrubo nasekaných vlašských ořechů
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, zakapeme olejem a proložíme bylinkami, necháme chvilku marinovat
2. Mezitím si připravíme omáčku; do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit, nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku, sýry necháme rozpustit, poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme, nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme
3. Maso zprudka v celku orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 °C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut
4. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut “vydýchat”, nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, na talířích můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu na ozdobu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy