REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové panenky v krustě

Opečené vepřové panenky obalené ve směsi z cibule, česneku, strouhanky, hořčice a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.

Vepřové plátky dušené v pikantní sladkokyselé omáčce

Zprudka opečené plátky vepřového masa, chvíli podušené ve sladkokyselé omáčce, servírované ozdobené žampionovým ragú.

Vepřové plátky na gazdovský způsob

Přírodní vepřové plátky orestované na tuku a podávané s kroupami, fazolemi a anglickou slaninou.

Vepřové plátky na májovkách s hráškem a mrkví

Rychlá minutka z opečených plátků vepřového masa, podlitých mírně vodou a chvíli podušených spolu s májovkami, cibulí, slaninou a mrkví.

Vepřové plátky na májovkách se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Naklepané plátky krkovice nejprve orestované na oleji, pak podušené spolu spolu s cibulí, hořčicí a májovkami, nakonec pokrm zjemněný smetanou, omáčka zahuštěná jíškou.

Vepřové plátky na špičkách

Špičky, díky svojí jemné chuti, jsou pod maso ideální. Spolu se slaninou a cibulí, zalité vývarem, vytvoří úžasnou omáčku, kterou ke konci vaření ještě zahustíme moukou.

Vepřové plátky na zelenině

Zprudka orestované plátky vepřového masa. Na výpeku pak podusíme rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku a zalijeme bílým vínem.

Vepřové plátky pečené pod pokrývkou

Marinované plátky krkovice, kýty či kotlety, upečené v troubě překryté vajíčkovo-sýrovou směsí, servírované s různě upravenými brambory a nejlépe čerstvým zeleninovým salátem, nebo také s čalamádou, nakládaným zelím, či nakládanými okurkami.

Vepřové plátky po myslivecku

Plátky vepřové kýty okořeněné kořením na divočinu, upečené v troubě doměkka proložené plátky anglické slaniny a polévané červeným vínem, servírované s vařenými nebo pečenými brambory. Výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.

Vepřové plátky s cibulovým pyré

Na prudko na másle orestované plátky vepřové kýty, potřené cibulovým pyré, zapečené v troubě, hojně posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřové plátky s jablky

Plátky masa plněné ochucenými čtvrtkami jablek a cibule, stočené do závitku, na grilu grilované.

Vepřové plátky s kapary omáčkou

Krátce restované plátky z vepřového masa přelité zajímavou omáčkou s nasekanými kapary, petrželkou a smetanou.

Vepřové plátky s kapustičkami a sýrem

Plátky vepřové kýty upečené v pekáčku spolu s vařenými růžičkami kapusty, cibulí a česnekem, podlité vývarem, ke konci zapečené posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřové plátky s majoránkou a česnekem

Nakrájené plátky vepřové kýty, naklepané, potřené se solí utřeným česnekem a naložené do marinády z rozšlehaných vajec, Solamylu a Vegety, po 2 dnech zprudka opečené na pánvi, nebo roštu grilu.

Vepřové plátky s mrkví

Jednoduchý pokrm, vepřové plátky kýty zapečené se zeleninou.

Vepřové plátky se sýrem

Recept našeho dopisovatele pana Marounka na marinované vepřové plátky opečené na sádle, potřené pikantní sýrovou pastou.

Vepřové plátky v pepřové marinádě

Naklepané vepřové plátky z kýty, naložené v marinádě ze sójové omáčky, tlučeného celého pepře, koriandru, oleje, vegety a česneku, tepelně upravené na grilu.

Vepřové plátky v pepřové omáčce

Vepřová kýta na barevném pepři, který byl naložený v koňaku. Se žampiony a mrkví, dušená do změknutí.

Vepřové plátky v sýrovém obalu

Vepřové řízky obalené v sýrové směsi a rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova.

Vepřové plátky zapečené s paštikou

Vepřová kýta zapečená s uzeným sýrem, paštikou a žampióny.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy