vepřové maso
Vepřové panenky v krustě
Opečené vepřové panenky obalené ve směsi z cibule, česneku, strouhanky, hořčice a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.
Vepřové plátky dušené v pikantní sladkokyselé omáčce
Zprudka opečené plátky vepřového masa, chvíli podušené ve sladkokyselé omáčce, servírované ozdobené žampionovým ragú.
Vepřové plátky na gazdovský způsob
Přírodní vepřové plátky orestované na tuku a podávané s kroupami, fazolemi a anglickou slaninou.
Vepřové plátky na májovkách s hráškem a mrkví
Rychlá minutka z opečených plátků vepřového masa, podlitých mírně vodou a chvíli podušených spolu s májovkami, cibulí, slaninou a mrkví.
Vepřové plátky na májovkách se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Naklepané plátky krkovice nejprve orestované na oleji, pak podušené spolu spolu s cibulí, hořčicí a májovkami, nakonec pokrm zjemněný smetanou, omáčka zahuštěná jíškou.
Vepřové plátky na špičkách
Špičky, díky svojí jemné chuti, jsou pod maso ideální. Spolu se slaninou a cibulí, zalité vývarem, vytvoří úžasnou omáčku, kterou ke konci vaření ještě zahustíme moukou.
Vepřové plátky na zelenině
Zprudka orestované plátky vepřového masa. Na výpeku pak podusíme rajčata, papriku, cibuli, plátky česneku a zalijeme bílým vínem.
Vepřové plátky pečené pod pokrývkou
Marinované plátky krkovice, kýty či kotlety, upečené v troubě překryté vajíčkovo-sýrovou směsí, servírované s různě upravenými brambory a nejlépe čerstvým zeleninovým salátem, nebo také s čalamádou, nakládaným zelím, či nakládanými okurkami.
Vepřové plátky po myslivecku
Plátky vepřové kýty okořeněné kořením na divočinu, upečené v troubě doměkka proložené plátky anglické slaniny a polévané červeným vínem, servírované s vařenými nebo pečenými brambory. Výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.
Vepřové plátky s cibulovým pyré
Na prudko na másle orestované plátky vepřové kýty, potřené cibulovým pyré, zapečené v troubě, hojně posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vepřové plátky s jablky
Plátky masa plněné ochucenými čtvrtkami jablek a cibule, stočené do závitku, na grilu grilované.
Vepřové plátky s kapary omáčkou
Krátce restované plátky z vepřového masa přelité zajímavou omáčkou s nasekanými kapary, petrželkou a smetanou.
Vepřové plátky s kapustičkami a sýrem
Plátky vepřové kýty upečené v pekáčku spolu s vařenými růžičkami kapusty, cibulí a česnekem, podlité vývarem, ke konci zapečené posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vepřové plátky s majoránkou a česnekem
Nakrájené plátky vepřové kýty, naklepané, potřené se solí utřeným česnekem a naložené do marinády z rozšlehaných vajec, Solamylu a Vegety, po 2 dnech zprudka opečené na pánvi, nebo roštu grilu.
Vepřové plátky s mrkví
Jednoduchý pokrm, vepřové plátky kýty zapečené se zeleninou.
Vepřové plátky se sýrem
Recept našeho dopisovatele pana Marounka na marinované vepřové plátky opečené na sádle, potřené pikantní sýrovou pastou.
Vepřové plátky v pepřové marinádě
Naklepané vepřové plátky z kýty, naložené v marinádě ze sójové omáčky, tlučeného celého pepře, koriandru, oleje, vegety a česneku, tepelně upravené na grilu.
Vepřové plátky v pepřové omáčce
Vepřová kýta na barevném pepři, který byl naložený v koňaku. Se žampiony a mrkví, dušená do změknutí.
Vepřové plátky v sýrovém obalu
Vepřové řízky obalené v sýrové směsi a rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova.
Vepřové plátky zapečené s paštikou
Vepřová kýta zapečená s uzeným sýrem, paštikou a žampióny.
reklama