Na sádle a cibuli zatažené nudličky vepřové kýty, podušené doměkka podlité vodou, okořeněné a dochucené česnekem, ke konci do omáčky přidaná kolečka párků a okurek.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | vepřové kýty |
2 ks | kyselé okurky |
2 ks | nožičky párku |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádla |
hladká mouka | |
bobkový list | |
sladká paprika | |
nové kořen | |
voda | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle zpěníme cibuli, osmahneme ji dozlatova
2. Přidáme maso, které jsme si nakrájeli na nudličky, osolili, opepřili a posypali hladkou moukou, zprudka ho orestujeme a necháme vydusit do tuku
3. Okořeníme paprikou, kmínem, bobkovým listem a česnekem, podlijeme vodou a dusíme do měkka
4. Když je maso měkké, přidáme nakrájené párky a okurky, zaprášíme moukou a deset minut provaříme.
Podáváme s rýží.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika