REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové nudličky s pórkem a žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový kýta nakrájená nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na sádle, pak podušená s plátky žampiónů a kolečky pórku v rajčatovém protlaku s vodou, dochucená worcestrovou omáčkou a solí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
250 gvepřové kýty
250 gpórku
100 gžampiónů
20 gsádla
2 lžícevody
1 lžícerajčatového protlaku
worcestrová omáčka
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které pak naklepeme a nakrájíme na nudličky
2. Poté si nakrájíme očištěný pórek se žampióny, pórek na tenká kolečka a žampióny na slabé plátky
3. Pak si ve větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme nudličky z kýty a zprudka je orestujeme, potom přidáme žampióny, pórek, přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný s vodou, osolíme, zakápneme několika kapkami worcestrové omáčky a dusíme vše asi 5-7 minut
4. Hotové nudličky s pórkem a žampióny servírujeme ihned po dokončení například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy