Vepřový kýta nakrájená nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na sádle, pak podušená s plátky žampiónů a kolečky pórku v rajčatovém protlaku s vodou, dochucená worcestrovou omáčkou a solí.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
250 g | vepřové kýty |
250 g | pórku |
100 g | žampiónů |
20 g | sádla |
2 lžíce | vody |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
worcestrová omáčka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které pak naklepeme a nakrájíme na nudličky
2. Poté si nakrájíme očištěný pórek se žampióny, pórek na tenká kolečka a žampióny na slabé plátky
3. Pak si ve větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme nudličky z kýty a zprudka je orestujeme, potom přidáme žampióny, pórek, přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný s vodou, osolíme, zakápneme několika kapkami worcestrové omáčky a dusíme vše asi 5-7 minut
4. Hotové nudličky s pórkem a žampióny servírujeme ihned po dokončení například s dušenou rýží.