Vepřové maso s opečeným párkem a podlité pivem.
Ingredience:
500 g | vepřové plece |
2 ks | cibule |
1 lžička | citrónové kůry |
1/2 krajíce | tvrdšího chleba |
1 ks | sklenice piva (10°) |
kmín | |
pepř | |
sádlo | |
sůl | |
Na oblohu: | |
3 ks | párků |
2 ks | cibule |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a osolíme 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno osmažíme na sádle dorůžova
3. Přidáme maso a opečeme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka
4. Pak přidáme citrónovou kůru, rozdrobený chléb, pivo a dusíme až se chléb rozvaří a vznikne hustá omáčka
5. Párek opečeme na pánvi, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, opečeme a spolu s párky jí ozdobíme jídlo na talíři.
– Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.