REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové pana Sládka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso s opečeným párkem a podlité pivem.


Ingredience:
500 gvepřové plece
2 kscibule
1 lžičkacitrónové kůry
1/2 krajícetvrdšího chleba
1 kssklenice piva (10°)
kmín
pepř
sádlo
sůl
Na oblohu:
3 kspárků
2 kscibule

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a osolíme 2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno osmažíme na sádle dorůžova
3. Přidáme maso a opečeme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka
4. Pak přidáme citrónovou kůru, rozdrobený chléb, pivo a dusíme až se chléb rozvaří a vznikne hustá omáčka
5. Párek opečeme na pánvi, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, opečeme a spolu s párky jí ozdobíme jídlo na talíři.

Doporučení:

– Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy