REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené masité vepřové ocásky spolu s cibulí, rozmarýnem a celerem, zalité vodou a pivem, servírované s omáčkou z výpeku ochucenou rozmačkaným pečeným česnekem.


Ingredience:
2 ksmasité vepřové ocásky
1 kscelé palice většího česneku
1 ksvelké cibule
1/2 ksceleru
300 mlčerného piva
pár snítek čerstvého rozmarýnu
drcený kmín
alobal
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C a celý česnek zabalíme do alobalu
2. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem
3. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče, přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby, dáme péci i česnek v alobalu (je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použití, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory)
4. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme, pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby
5. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda
6. Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy