REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kořeněné vepřové krkovice s kostí s pokrájenou cibulí, paprikou a keříčkovými rajčátky. Podlité a pečené v troubě.


Ingredience:
3 ksplátků vepřové krkovice s kostí 2 cm vysoké
4 kskeříčkových rajčat
1 ksbílé slovenské papriky (klidně i pálivá)
1 ksvelké cibule
3 lžícesádla
oblíbené koření na maso (zde Italské bylinky od Vitany)
čerstvé bylinky (tymián, oregáno, bazalka, rozmarýn...)
voda nebo vývar na podlévání
pepř
sůl

Postup:

1. Pekáček vymažeme sádlem, na dno dáme na céčka pokrájenou cibuli
2. Maso okořeníme, osolíme a opepříme
3. Položíme na cibuli
4. Papriku pokrájíme na kostičky a rajčátka na čtvrtiny
5. Zeleninu pohážeme kolem masa
6. Přidáme bylinky
7. Podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a přiklopené pečeme v troubě při 180 – 190 °C cca 40 minut
8. Pak odklopíme, maso obrátíme a dopékáme dalších 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy