REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky pokrájené vepřové plecko, orestované na sádle spolu s cibulí a česnekem, upečené v troubě se snítky rozmarýnu doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové plece
3 ksmenší červené cibule
3 ksstroužky česneku
2 kssnítky rozmarýnu
3 lžícesádla
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnuté a osušené vepřové plecko nakrájíme na větší kostky (jako na guláš)
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku nakrájíme na nudličky
3. Na rozpáleném sádle na pekáči zprudka orestujeme kostky masa
4. Opečené kousky zasypeme cibulí a česnekem, lístky rozmarýnu z jedné snítky, pokrm osolíme, okořeníme pepřem
5. Nakonec vše podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení maso přeléváme výpekem, případně podléváme trochou horké vody
6. Měkké maso vyskládáme na předehřáté talíře, ozdobíme zbylým rozmarýnem a podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy