REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso se zelenými fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky a fazolky obalené anglickou slaninou, upečené doměkka, podlívané vínem, posypané strouhaným ementálem.


Ingredience:
4 ksvětších vepřových řízků
100 gstrouhaného sýra ementálu
100 gplátkové anglické slaniny
100 gzelených fazolek
100 mlbílého vína
1 lžičkasolamylu
1 lžícemásla
mletý pepř
sůl
pažitka na ozdobení
petrželka na ozdobení

Postup:

1. Vepřové řízky očistíme, opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku
2. Z fazolek odřízneme tvrdé konce, povaříme asi 5 minut v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, vždy několik fazolek obalíme plátkem slaniny a vzniklé balíčky rozložíme na připravené řízky
3. Pekáček dáme do předem vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 30 minut), během pečení podléváme vínem, ke konci vše posypeme strouhaným ementálem a necháme roztavit
4. Měkké řízky s fazolemi vyndáme a udržujeme v teple, solamyl rozmícháme v troše vody dohladka, vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku, zahustíme ji solamylem, zhruba 5 minut povaříme, plátky masa i s fazolemi rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou i pažitkou

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy