REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové dušené v kapustě

Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.

Vepřové dušené v mrkvi

Kostky vepřové plece podušené spolu s mrkví.

Vepřové hašé z polotovaru

Konzerva (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě podušená na cibulovém základě zalitém vývarem z masoxu.

Vepřové kapsy s vaječnou nádivkou

Rozklepané plátky vepřové kýty naplněné nádivkou, opečené a potom podušené.

Vepřové karé jako minutka

Pepřem okořeněné plátky tak 1 cm silné vepřové kotlety, pokapané olejem, přes noc naložené, druhý den zprudka opečené, pak dopečené v troubě v alobalu doměkka.

Vepřové karé na houbách

Minutkově připravené plátky vepřového masa, nejprve zprudka opečené na pánvi na sádle, potom podlité vývarem a podušené spolu s houbami a kořením doměkka.

Vepřové karé na smetaně

Klínky zeleniny a slaniny protkané vepřové karé, okořeněné, svázané nejprve zprudka opečené na másle, pak podušené spolu s karamelizovanou zeleninou, servírované nakrájené na plátky podlité omáčkou připravenou z povařeného vývaru po mase a zeleniny, zjemněnou smetanou.

Vepřové karé na tymiánu

Na pánvi zprudka opečené plátky vepřové kotlety bez kosti (karé), dopečené v troubě spolu s rajčaty, slaninou, česnekem, pórkem a mozzarelou, nejprve podlité červeným vínem, pak vývarem.

Vepřové karé na žampionech

Plátky vepřové kotlety bez kosti zprudka opečené na sádle, pak podušené spolu s plátky žampionů, cibulí, slaninou a kořením doměkka.

Vepřové karé ve sladkokyselé omáčce (Sweet and sour pork)

Restované maso s kapií, česnekem, jarní cibulkou a hotovou sladkokyselou omáčkou. Recept na vepřové nudličky inspirovaný asijskou kuchyní.

Vepřové koleno na pivě

Vepřové koleno pečené v troubě spolu s cibulí a kořením, podlívané černým pivem.

Vepřové koleno pečené po selsku

Upečené koleno servírované nakrájené na plátky i s kůží, podlité řidší nahnědlou šťávou.

Vepřové koleno po selsku

Pečené vepřové koleno s nahnědlou šťávou s chutí po česneku a cibuli.

Vepřové kolínka na víně a zelenině

Předvařená přední vepřová kolínka, dopečená v troubě doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlití červeným vínem.

Vepřové kostky na celeru

Křehké kousky krkovičky naložené v oleji, restované na špeku a celeru, podušené a nakonec zjemněné kouskem másla.

Vepřové kostky na houbách

V hrnci podušené kostky vepřového pěkně na cibuli a houbách, zalité vývarem z kostí. Pokrm ochucený majoránkou, česnekem, pepřem a solí.

Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Na kostky pokrájené vepřové plecko, zprudka opečené na sádle a cibuli, podlité vodou nebo vývarem podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy z masa a dalších surovin, nastavenou houbami.

Vepřové kostky na houbách z tlakového hrnce

Další klasický recept z houbařské kuchařky. Jde o kostky vepřového masa, například plecka nebo krkovice, podušené v tlakovém hrnci na cibulovém základě spolu s plátky čerstvých nebo i mražených hub, dochucené kmínem, pepřem a solí.

Vepřové kostky na kapustě

Vepřové maso pečené s cibulí, česnekem a kapustou.

Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Orestované kousky vepřové plece ochucené kari kořením, mírně podlité vodou nebo vývarem chvíli podušené, nakonec smíchané s restovanou zeleninkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy