vepřové maso
Vepřové dušené v kapustě
Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.
Vepřové dušené v mrkvi
Kostky vepřové plece podušené spolu s mrkví.
Vepřové hašé z polotovaru
Konzerva (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě podušená na cibulovém základě zalitém vývarem z masoxu.
Vepřové kapsy s vaječnou nádivkou
Rozklepané plátky vepřové kýty naplněné nádivkou, opečené a potom podušené.
Vepřové karé jako minutka
Pepřem okořeněné plátky tak 1 cm silné vepřové kotlety, pokapané olejem, přes noc naložené, druhý den zprudka opečené, pak dopečené v troubě v alobalu doměkka.
Vepřové karé na houbách
Minutkově připravené plátky vepřového masa, nejprve zprudka opečené na pánvi na sádle, potom podlité vývarem a podušené spolu s houbami a kořením doměkka.
Vepřové karé na smetaně
Klínky zeleniny a slaniny protkané vepřové karé, okořeněné, svázané nejprve zprudka opečené na másle, pak podušené spolu s karamelizovanou zeleninou, servírované nakrájené na plátky podlité omáčkou připravenou z povařeného vývaru po mase a zeleniny, zjemněnou smetanou.
Vepřové karé na tymiánu
Na pánvi zprudka opečené plátky vepřové kotlety bez kosti (karé), dopečené v troubě spolu s rajčaty, slaninou, česnekem, pórkem a mozzarelou, nejprve podlité červeným vínem, pak vývarem.
Vepřové karé na žampionech
Plátky vepřové kotlety bez kosti zprudka opečené na sádle, pak podušené spolu s plátky žampionů, cibulí, slaninou a kořením doměkka.
Vepřové karé ve sladkokyselé omáčce (Sweet and sour pork)
Restované maso s kapií, česnekem, jarní cibulkou a hotovou sladkokyselou omáčkou. Recept na vepřové nudličky inspirovaný asijskou kuchyní.
Vepřové koleno na pivě
Vepřové koleno pečené v troubě spolu s cibulí a kořením, podlívané černým pivem.
Vepřové koleno pečené po selsku
Upečené koleno servírované nakrájené na plátky i s kůží, podlité řidší nahnědlou šťávou.
Vepřové koleno po selsku
Pečené vepřové koleno s nahnědlou šťávou s chutí po česneku a cibuli.
Vepřové kolínka na víně a zelenině
Předvařená přední vepřová kolínka, dopečená v troubě doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlití červeným vínem.
Vepřové kostky na celeru
Křehké kousky krkovičky naložené v oleji, restované na špeku a celeru, podušené a nakonec zjemněné kouskem másla.
Vepřové kostky na houbách
V hrnci podušené kostky vepřového pěkně na cibuli a houbách, zalité vývarem z kostí. Pokrm ochucený majoránkou, česnekem, pepřem a solí.
Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce
Na kostky pokrájené vepřové plecko, zprudka opečené na sádle a cibuli, podlité vodou nebo vývarem podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy z masa a dalších surovin, nastavenou houbami.
Vepřové kostky na houbách z tlakového hrnce
Další klasický recept z houbařské kuchařky. Jde o kostky vepřového masa, například plecka nebo krkovice, podušené v tlakovém hrnci na cibulovém základě spolu s plátky čerstvých nebo i mražených hub, dochucené kmínem, pepřem a solí.
Vepřové kostky na kapustě
Vepřové maso pečené s cibulí, česnekem a kapustou.
Vepřové kostky na kari a restované zelenině
Orestované kousky vepřové plece ochucené kari kořením, mírně podlité vodou nebo vývarem chvíli podušené, nakonec smíchané s restovanou zeleninkou.
reklama