Další recept z italské kuchyně na vepřová žebírka, ovšem podobně se v Itálii připravují i žebra jehněčí.
Ingredience:
1500 g | vepřových žebírek |
500 g | rajčat |
3 dl | červeného vína |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
čerstvá bazalka | |
olivový olej | |
rozmarýn | |
oregano | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Žebra potřeme nadrceným česnekem, osolíme, opepříme
- Na olivovém oleji zpěníme v pekáči nakrájenou cibuli, přidáme žebra, opečeme ze všech stran
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k žebrům, okořeníme sušeným rozmarýnem, tymiánem, solí, pepřem
- Podlijeme trochou vína, vložíme do trouby a zvolna pečeme, za občasného podlévání vínem
- Když jsou žebra měkká, odlupují se od kosti, vmícháme do šťávy nasekanou bazalku.
Takto upečená žebra podáváme například s těstovinami.