REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové á la Mexico

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky vepřového plecka, podušené s fazolemi a kukuřicí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gvepřového plecka
400 gsterilovaných červených fazolí
140 gsterilovaná kukuřice
2 dclsladkého kečupu
1 dclvody
4 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
4 lžícecukru krystal
červená paprika (nejlépe maďarská)
vývar v prášku (nebo 1 kostka)
pepřové koření (směs pepřů)
pálivá chilli omáčka
sójová omáčka
vegeta
olej

Postup:

1. Vepřové plecko nakrájíme na malé tenké steaky, ty pak mírně naklepeme a překrájíme na delší nudličky
2. Maso posypeme červenou paprikou, vegetou a zakápneme sójovou omáčkou
3. Cibuli nakrájíme na plátky 4. Nudličky na pánvičce zprudka orestujeme a to na horkém oleji! 5. Přidáme cibuli společně s masem vše důkladně orestujeme, pak na chvíli zaklopíme poklicí a 3-4 minuty podusíme
6. V této chvíli přidáme fazole i s nálevem, kukuřici a zakápneme větším množstvím kečupu
7. Ochutíme cukrem, pepřovým kořením, červenou paprikou, vývarem v prášku nebo kousky vývaru v kostce a vegetou, dle chutě přidáme chilli koření
8. Směs necháme několik minut probublat a občas promícháme
9. Nakonec přidáme rozlisované stroužky česneku, zamícháme a můžeme podávat.

Doporučení:

Tato směs chutná skvěle s rýží i čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy