REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka s jablkovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečená vepřová žebírka, servírovaná s pyré z jablek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřová žebírka
3 ksnakyslá jablka
2 lžičkykoření kari
40 gsádla
moučkový cukr
voda
sůl

Postup:

1. Žebírka po okrajích nařízneme, do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme a osolíme
2. Jablka oloupeme, pokrájíme na osminky, vyřízneme jadřince, podlijeme a chvíli podusíme, osladíme, maličko osolíme a ochutíme kari kořením, pak jablka rozmačkáme vidličkou nebo prolisujeme (můžeme je i rozmixovat)
3. Na sádle zprudka opečeme po obou stranách žebírka, opékáme je tak 5-6 minut
4. Měkká žebírka rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe horkým jablečným pyré a přelijeme šťávou z pánve.

Doporučení:

Takto připravené roštěnky podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy