REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s meruňkovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná vepřová roláda plněná meruňkovou náplní, na grilu grilovaná.


Ingredience:
1,2 kgvepřové pečeně bez kosti
mletý pepř
sůl
Na meruňkovou marinádu:
1 šálekmeruňkového džemu
1/2 šálkusherry
1/2 šálkuvody
1 lžičkasójové omáčky
1/2 lžičkymletého zázvoru
1 kscitronu
1 kscibule
Na náplň:
1/2 lžičkyšalvěje
1/4 lžičkycibulové natě
1 lžícemeruňkové marinády
2 šálkystrouhanky
1/3 šálkusušených meruněk

Postup:

1. Připravíme si marinádu; na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na jemno mletý zázvor, zasmahneme, pak přidáme meruňkový džem, sójovou omáčku, sherry, vodu a vaříme 5 minut, nakonec vmícháme citronovou šťávu
2. Do očištěného masa uděláme do tukové vrstvy zářezy, potom maso ostrým nožem nařízneme tak, aby se pečeně dala rozevřít a naplnit, osolíme, opepříme
3. Strouhanku, na jemno nasekanou šalvěj, na drobno nakrájenou cibulovou nať, sušené meruňky a meruňkovou marinádu dobře promícháme a vložíme do připravené kapsy, svážeme provázkem, potřeme připravenou marinádou a na 30 minut dáme do chladu odležet
4. Potom za častého potírání marinádou grilujeme cca 45-50 minut, ugrilované maso zabalíme na 15 minut do alobalu, pak vyndáme z alobalu, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy