REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso marinované v marinádě z vinného octa, červeného vína, sójové omáčky a bylinek, na grilu grilované.


Ingredience:
1 kgvepřové plece bez kostí
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícečerveného vína
4 lžícevinného octa
1 kscibule
sladká sójová omáčka
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu

Postup:

1. Na marinádu smícháme vinný ocet s červeným vínem, sójovou omáčkou, oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, špetkou tymiánu a rozmarýnu
2. Očištěné maso vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu odležet za občasného obracení
3. Potom maso vyjmeme, osušíme utěrkou, svineme do závitku, který hustě ovineme silnější nití, potřeme olejem, pevně připevníme na grilovací rožeň a grilujeme asi 90 minut při středním žáru (kdyby maso vysychalo, potíráme ho zbylou marinádou, ale obvykle to není třeba, protože z masa se uvolňuje dosti vlastní šťávy) a zůstává-li povrch masa stále světlý, lze maso v posledních 15 minutách grilování potírat pivem
4. Solíme těsně před podáváním a servírujeme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy