Maso marinované v marinádě z vinného octa, červeného vína, sójové omáčky a bylinek, na grilu grilované.
Ingredience:
1 kg | vepřové plece bez kostí |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
4 lžíce | červeného vína |
4 lžíce | vinného octa |
1 ks | cibule |
sladká sójová omáčka | |
špetka tymiánu | |
špetka rozmarýnu |
Postup:
1. Na marinádu smícháme vinný ocet s červeným vínem, sójovou omáčkou, oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, špetkou tymiánu a rozmarýnu
2. Očištěné maso vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu odležet za občasného obracení
3. Potom maso vyjmeme, osušíme utěrkou, svineme do závitku, který hustě ovineme silnější nití, potřeme olejem, pevně připevníme na grilovací rožeň a grilujeme asi 90 minut při středním žáru (kdyby maso vysychalo, potíráme ho zbylou marinádou, ale obvykle to není třeba, protože z masa se uvolňuje dosti vlastní šťávy) a zůstává-li povrch masa stále světlý, lze maso v posledních 15 minutách grilování potírat pivem
4. Solíme těsně před podáváním a servírujeme s bramborovou kaší.