REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebra v ananasovém džusu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pod grilem upečená, v sladkém nálevu předvařená, vepřová žebírka, marinovaná v ostré marinádě z ananasového džusu, sojové omáčky, kajenského pepře ….


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2,5-3 kgvepřových žeber i s kousky masa
1 lananasového džusu
1,5 lžícekoření pěti vůní
2 lžícesoli
voda dle potřeby
Na marinádu:
200 mlananasového džusu
5 lžicsojové omáčky
4-5 lžicmedu
1 lžícetřtinového cukru
1 lžičkakoření pěti vůní
1 lžičkakajenského pepře
4 ksprolisované stroužky česneku
špetka soli

Postup:
  1. Žebra rozkrájíme, kdo má rád, nechá 2 až 3 kusy u sebe, vložíme je do hrnce a přelijeme džusem, okořeníme, osolíme a nakonec zalijeme vodou, dáme tolik vody, aby byla žebra mírně potopená
  2. Dáme vařit zaklopené, vaříme, na mírném zdroji tepla, 1-1,5 hodiny, až maso změkne
  3. Okapaná žebra vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení, hojně potřeme marinádou
  4. V troubě pod rozpáleným grilem žebra krátce grilujeme pěkně dozlatova, jednou je otočíme.

Příprava marinády

  1. Do hrnce nalijeme tekuté ingredience, přidáme koření, prolisované stroužky česneku, med a cukr, zamícháme
  2. Dáme vařit, objem zredukujeme na polovinu, odstavíme a necháme marinádu prochladnout.
Doporučení:

Žebra lze také grilovat na venkovním roštu grilu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy