Z vepřové pečeně připravená roláda, naplněná podušenou houbovou směsí, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 kg | vepřové pečeně v celku |
30 g | nasekaných vlašských ořechů |
3 ks | plátky toastového chleba |
2 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | žloutky |
1 ks | cibule |
2 hrsti | směsi na plátky nakrájených hub (hříbky, žampióny, hlívy ...) |
1 snítka | rozmarýnu |
2 lžíce | parmazánu |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1 lžíce | másla |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozpuštěném másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
2. K cibuli přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvíli i houby, za občasného míchání necháme houby změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu
3. Směs osolíme, okořeníme pepřem, sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout, přimícháme citrónovou šťávu, rozmarýn, žloutky, nastrouhaný parmazán, ořechy a rozmělněné plátky toastového chleba
4. Maso podélně rozřízneme (ne úplně do konce), rozevřeme jako motýlí křídla a naklepeme do obdélníku velkého zhruba 15 x 20 cm, z obou stran osolíme a pak na takto připravený plát rozprostřeme připravenou nádivku
5. Po delší straně srolujeme a zavážeme kuchyňským provázkem
6. Roládu ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji, jakmile se maso zatáhne přendáme ji do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 45 až 50 minut
7. Roládu upečenou dozlatova vytáhneme, necháme asi 5 minut odpočinout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.