REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s houbovou nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vepřové pečeně připravená roláda, naplněná podušenou houbovou směsí, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně v celku
30 gnasekaných vlašských ořechů
3 ksplátky toastového chleba
2 ksstroužky česneku
1-2 ksžloutky
1 kscibule
2 hrstisměsi na plátky nakrájených hub (hříbky, žampióny, hlívy ...)
1 snítkarozmarýnu
2 lžíceparmazánu
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžícemásla
pepř
olej
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozpuštěném másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
2. K cibuli přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvíli i houby, za občasného míchání necháme houby změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu
3. Směs osolíme, okořeníme pepřem, sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout, přimícháme citrónovou šťávu, rozmarýn, žloutky, nastrouhaný parmazán, ořechy a rozmělněné plátky toastového chleba
4. Maso podélně rozřízneme (ne úplně do konce), rozevřeme jako motýlí křídla a naklepeme do obdélníku velkého zhruba 15 x 20 cm, z obou stran osolíme a pak na takto připravený plát rozprostřeme připravenou nádivku
5. Po delší straně srolujeme a zavážeme kuchyňským provázkem
6. Roládu ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji, jakmile se maso zatáhne přendáme ji do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 45 až 50 minut
7. Roládu upečenou dozlatova vytáhneme, necháme asi 5 minut odpočinout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy