REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s houbovou nádivkou III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso plněné houbovou nádivkou, srolované a upečené doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně
olej
voda
sůl
Na nádivku:
2 hrstisměsi hub (hříbků, hlívy, žampionů)
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
30 gnasekaných vlašských ořechů
3 ksplátků semletého toustového chleba
2 ksstroužků česneku
2 ksžloutků
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, opečeme, pak přidáme dobře očištěné, na plátky nakrájené houby a necháme je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu
2. Potom je osolíme, opepříme, sundáme z tepla, necháme zchladnout a pak přimícháme citronovou šťávu, na jemno nasekaný rozmarýn, žloutky, na jemno nastrouhaný parmazán, nasekané vlašské ořechy a čerstvou strouhanku 3. Očištěné maso rozřízneme (ne úplně do konce), rozevřeme a naklepeme do obdélníku zhruba 15×20 cm, z obou stran osolíme, potřeme připravenou nádivkou, po delší straně zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem
4. V pekáčku na troše rozehřátého oleje roládu ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 45-50 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, potom z trouby vyndáme, sundáme provázek a po 5 minutách nakrájíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Slovenská značka Toison představuje svůj nealko gin

Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé pití. Ať už jsou vaše důvody pro omezení alkoholu jakékoliv, s novým ginem Toison s 0,0 % alkoholu si váš oblíbený G&T můžete vychutnat i v inovativní nealko variantě.

číst dále ...

Zázračná vláknina: Přírodní pomocník v boji proti vysokému cholesterolu

Trápí vás vysoký cholesterol a chcete nejprve zkusit změnu životosprávy, než vám lékař předepíše prášky? Pojďme si říct, jakou roli má na snížení hladiny krevního cholesterolu vláknina. „Jde o skupinu polysacharidů, které mají pozitivní vliv na zdraví, nepodléhají trávení v tenkém střevě, díky čemuž mají nízkou energetickou hodnotu a jsou částečně nebo plně fermentovány bakteriemi tlustého střeva, a tím podporují rozvoj naší střevní mikroflóry,“ říká nutriční specialistka Veronika Pourová.

číst dále ...

Vejce jíst nebo nejíst?

Tuto, skoro hamletovskou, otázku řeší při pohledu na vajíčko mnozí vyznavači zdravé výživy. Hlavní příčinou problému vajec je jejich velký obsah cholesterolu. Před zvýšenou hladinou cholesterolu varují jak lékaři, tak výživový poradci. Pokud máme zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi, hrozí nám infarkt. Jestli si ještě pochutnáváte na uzeninách, tučném bůčku, tak vejce jsou jen dalším krokem, vyškrtnout je z jídelníčku. Spíše bychom ale měli jídelníček ozdravit celkově. Pokud nám zdravotní rizika nehrozí, můžeme vejce bez obav konzumovat v přiměřeném množství, na počet kusů denně se názory rozcházejí, musíme totiž započítat i vejce obsažená v těstovinách, moučnících atd.

číst dále ...

Oves jako klíč pro zdraví a vitalitu: Objevte jeho opomíjené kouzlo

Milovaný všemi fitness trenéry i výživovými poradci, to je oves. Je hned několik důvodů, proč byste ho měli do svého jídelníčku pravidelně zařadit také vy: má vysoký obsah vlákniny, a tak na dlouho a kvalitně zasytí. Oves se pomalu stává součástí čím dál více produktů včetně jogurtů a zakysaných nápojů, a tak zařadit jej do jídelníčku nemusí už být takový problém.

číst dále ...

Letní hody: Nedělní obědy plné sezónních surovin

Šéfkuchař Tom Kerridge přináší divákům nový pohled na tradiční nedělní oběd se svými osmi vynikajícími obědovými menu, která povyšují tento pojem na zcela novou úroveň. S jeho pečlivě a s láskou připravenými pochoutkami si přijdou na své všichni členové rodiny i přátelé. Je známý svojí vášní pro vaření a detailním přístupem k přípravě jídel. Používá ty nejlepší sezónní suroviny, aby vytvořil jedinečné kulinářské zážitky. Zveme vás ke sledování osmidílného kulinářského seriálu „Tom Kerridge: další nedělní obědy“, který bude mít premiéru 23. července v 19:05 na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Radegast odehraje na Colours of Ostrava kvalitní pivní servis se speciální limitkou piva Rezist

Pivovar Radegast, tradiční partner festivalu Colours of Ostrava, letos opět naservíruje bohatou nabídku pivních zážitků. Návštěvníci si na festivalu vychutnají nejen oblíbená piva Radegast Rázná 10, Radegast Ryze Hořká 12 a Radegast Ratar, ale také limitovanou várku Radegast Rezist, uvařeného ze speciálně vyšlechtěných odrůd chmele odolných vůči suchu. O prvotřídní pivní servis se postará tým zkušených výčepních a sládků v Radegast Pubu i na dalších 35 výčepních místech po celém areálu. Pivovar Radegast v rámci festivalu postaví unikátní vodní zónu, kde si návštěvníci budou moci zábavnou formou vyzkoušet, jak zadržovat vodu v krajině.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.