REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s houbovou nádivkou III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso plněné houbovou nádivkou, srolované a upečené doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně
olej
voda
sůl
Na nádivku:
2 hrstisměsi hub (hříbků, hlívy, žampionů)
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
30 gnasekaných vlašských ořechů
3 ksplátků semletého toustového chleba
2 ksstroužků česneku
2 ksžloutků
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, opečeme, pak přidáme dobře očištěné, na plátky nakrájené houby a necháme je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu
2. Potom je osolíme, opepříme, sundáme z tepla, necháme zchladnout a pak přimícháme citronovou šťávu, na jemno nasekaný rozmarýn, žloutky, na jemno nastrouhaný parmazán, nasekané vlašské ořechy a čerstvou strouhanku 3. Očištěné maso rozřízneme (ne úplně do konce), rozevřeme a naklepeme do obdélníku zhruba 15×20 cm, z obou stran osolíme, potřeme připravenou nádivkou, po delší straně zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem
4. V pekáčku na troše rozehřátého oleje roládu ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 45-50 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, potom z trouby vyndáme, sundáme provázek a po 5 minutách nakrájíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy