REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s houbovou nádivkou III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso plněné houbovou nádivkou, srolované a upečené doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně
olej
voda
sůl
Na nádivku:
2 hrstisměsi hub (hříbků, hlívy, žampionů)
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
30 gnasekaných vlašských ořechů
3 ksplátků semletého toustového chleba
2 ksstroužků česneku
2 ksžloutků
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, opečeme, pak přidáme dobře očištěné, na plátky nakrájené houby a necháme je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu
2. Potom je osolíme, opepříme, sundáme z tepla, necháme zchladnout a pak přimícháme citronovou šťávu, na jemno nasekaný rozmarýn, žloutky, na jemno nastrouhaný parmazán, nasekané vlašské ořechy a čerstvou strouhanku 3. Očištěné maso rozřízneme (ne úplně do konce), rozevřeme a naklepeme do obdélníku zhruba 15×20 cm, z obou stran osolíme, potřeme připravenou nádivkou, po delší straně zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem
4. V pekáčku na troše rozehřátého oleje roládu ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 45-50 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, potom z trouby vyndáme, sundáme provázek a po 5 minutách nakrájíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy