REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plecko naplněné mletým hovězím masem a vepřovými játry, zamotané do tvaru rolády, pečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glibové vepřové plece
150 gmletého hovězího masa
100 gvepřových jater
30 gsádla
2 lžícemléka
1 lžícehladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou plec odblaníme, omyjeme, osušíme, opatrně rozkrojíme na plát, tak abychom maso neprořízli, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mlékem a potřeme jím plát masa
3. Do středu mletého masa naskládáme vepřová játra, která jsme si nakrájeli na nudličky, plát masa opatrně stočíme a ovážeme provázkem na pečení, aby nám roláda držela tvar
4. Roládu pomoučníme hladkou moukou a v pekáči na rozpáleném sádle opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 45 minut, během pečení maso podléváme a roládu obracíme
5. Poté sundáme poklop a pečeme dalších 15 minut, abychom získali zlatavou kůrčičku
6. Měkkou roládu nakrájíme na jednotlivé porce a servírujeme přelitou šťávou z pečení s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy