REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do rolády zamotaná vepřová pečeně naplněná voňavou nádivkou z hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,2 kgvepřové pečeně v celku
250 gpevných hub (hříbky, žampióny ...)
30 gnasekaných vlašských ořechů
3-4 ksplátky toustového chleba, pomleté
2 ksstroužky česneku
2 ksvaječné žloutky
1 ksvětší cibule
1 kssnítky rozmarýnu
2 lžícenastouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
1 lžícecitónové šťávy
1 lžícemásla
mletý pepř
olej
sůl
voda nebo vývar na podlití
hladká mouka

Postup:

1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli
2. Přidáme rozdrcený česnek a omyté, na plátky pokrájené houby, vše podusíme a necháme odpařit veškerou tekutinu
3. Osolíme a dochutíme pepřem
4. Sundáme z tepelného zdroje, necháme lehce zchladnout, pak přimícháme citrónovou šťávu, rozmarýn, žloutky, nastrouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýr, ořech a čerstvou strouhanku
5. Maso omyjeme, osušíme, pak podélně rozkrojíme, aby nám vznikl velký plát masa, naklepeme do obdélníků zhruba 15×20 cm
6. Plát osolíme a pak na něj rozprostřeme připravenou nádivku, po delší straně zarolujeme a svážeme provázkem
7. Roládu zprudka ze všech stran opečme na troše rozpáleného oleje, aby se nám maso zatáhlo, pak roládu dáme do pekáče do trouby vyhřáté na 190-200 °C a pečeme 40-50 minut za občasného podlévání vodou vodou nebo vývarem
8. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme
9. Upečenou roládu necháme chvíli odpočinout, pak ji nakrájíme a můžeme servírovat mírně podlitou šťávou z výpeku.

Doporučení:

Takto upravené maso skvěle chutná k různě upraveným bramborám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy