REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebra po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová žebra upečená v troubě spolu s kořenovou zeleninou a divokým kořením, pěkně podlitá bílým vínem.


Ingredience:
1 kgvepřových žebírek
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 kskousek celeru
1 kspetržel
1 ksmrkev
5 dlbílého vína
hladká mouka
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
kmín
sádlo
sůl

Postup:
  1. Žebírka na okraji nařízneme, aby se nekroutila, osolíme, okmínujeme, poprášíme hladkou moukou, na rozehřátém sádle v pekáči opečeme zprudka z obou stran
  2. K žebrům přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, divoké koření, podlijeme částí vína, pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení, 1-2 x otočíme, polijeme vínem
  3. Měkká žebra na talíři přelijeme šťávou se zeleninou a podáváme například s vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy