Žebírka restovaná na pánvi a přelitá šťávou z brusinek, vína a žampiónů.
Ingredience:
750 g | vepřových žebírek |
150 g | žampiónů |
50 g | oleje |
50 g | másla |
50 g | brusinek |
30 g | kečupu |
0,5 dl | červeného vína |
0,3 dl | borovičky |
citrónová šťáva | |
worcesterová omáčka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nasekaná žebírka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách na horkém oleji opečeme
2. Žebírka vyjmeme, do výpeku přidáme kečup, brusinky, citrónovou šťávu a víno
3. Krátce převaříme a šťávu přecedíme
4. Žampióny pokrájíme a na rozehřátém másle podusíme, přidáme do šťávy spolu s borovičkou a worcesterovou omáčkou
5. Šťávu dochutíme solí, vložíme žebírka a krátce prohřejeme
6. Žebírka podáváme přelitá šťávou se žampióny.
Příloha: Různě upravené brambory, rýže.