REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová směs á-la čína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z vepřové kýty posypané kukuřičným škrobem, přelité sójovou omáčkou, odležené, opečené na oleji spolu s mrkví a fazolkami, nakonec smíchané s opraženými arašídy a nakrájenou jarní cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřové kýty
100 gmražených zelených fazolek
50 gpražených arašídů
2 ksjarní cibulky
1 ksstředně velké mrkve
4 lžícerostlinného oleje
2 lžícekukuřičného škrobu
2 lžícesójové omáčky
2 lžícetřtinového cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kýtu nakrájenou na kostky posypeme škrobovou moučkou, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme, necháme 30 minut v chladu odležet
2. Dobře očištěnou mrkev podélně překrojíme a nakrájíme na půlměsíčky, fazolky propláchneme a necháme okapat
3. Ve velké hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, asi po 4-5 minutách přidáme mrkev s fazolkami a vsypeme cukr, promícháme a restujeme dalších 5 minut
4. Směs mírně podlijeme vodou a chvíli podusíme, pokrm dochutíme pepřem a solí
5. Hotový pokrm posypeme nasucho opraženými arašídy a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například kari rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy