Kostky z vepřové kýty posypané kukuřičným škrobem, přelité sójovou omáčkou, odležené, opečené na oleji spolu s mrkví a fazolkami, nakonec smíchané s opraženými arašídy a nakrájenou jarní cibulkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | vepřové kýty |
100 g | mražených zelených fazolek |
50 g | pražených arašídů |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | středně velké mrkve |
4 lžíce | rostlinného oleje |
2 lžíce | kukuřičného škrobu |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | třtinového cukru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kýtu nakrájenou na kostky posypeme škrobovou moučkou, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme, necháme 30 minut v chladu odležet
2. Dobře očištěnou mrkev podélně překrojíme a nakrájíme na půlměsíčky, fazolky propláchneme a necháme okapat
3. Ve velké hluboké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, asi po 4-5 minutách přidáme mrkev s fazolkami a vsypeme cukr, promícháme a restujeme dalších 5 minut
4. Směs mírně podlijeme vodou a chvíli podusíme, pokrm dochutíme pepřem a solí
5. Hotový pokrm posypeme nasucho opraženými arašídy a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Jako přílohu podáváme například kari rýži.