REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném oleji zprudka opečená vepřová žebírka, podlitá vodou, okořeněná, podušená spolu s cibulí, žampiony, petrželkou a česnekem doměkka.


Ingredience:
2 kgmasitých vepřových žebírek
100 gžampionů
2 lžícenasekané petrželky
1 lžičkatymiánu
1 lžičkarozmarýnu
2 dlzakysané smetany
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
hladká mouka
drcený kmín
olej
sůl

Postup:

1. Vepřová žebírka rozsekneme na menší kusy, poprášíme hladkou moukou a opečeme v širším hrnci na rozpáleném oleji dozlatova
2. Opečená žebírka vyjmeme, dáme zatím stranou, do oleje přidáme nakrájenou cibuli, žampiony, petrželku a nasekaný česnek, lehce osmahneme
3. Žebírka vložíme zpět, posypeme rozmarýnem, tymiánem, drceným kmínem, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou, na mírném zdroji tepla, dusíme 50 minut až 1 hodinu
4. Když jsou žebírka měkká dáme je k jedné straně v hrnci vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s lžící mouky a krátce povaříme
5. Hotová žebírka rozdělíme na talíře přelijeme omáčkou a k tomuhle krásně kořeněnému a voňavému pokrmu podáváme například vařené brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy