REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta naplněná párkem a vajíčky, zamotaná do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
4 kstenkých párků
6 ksvajíček
1 kscibule
1 lžičkasolamylu
2 lžícesterilovaného hrášku
3 lžíceplnotučné hořčice
100 gšunky
100 gmásla
koření vegeta
voda na podlití
pepř
olej na vymaštění pekáče
sůl

Postup:

1. Kýtu rozřízneme a rozklepeme na plát
2. Z obou stran maso okořeníme vegetou, pepřem a solí
3. Na pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme vajíčka, jemně je osolíme a usmažíme, na závěr přidáme hrášek, necháme vychladnout
4. Vnitřní stranu masa pak potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a rozetřeme usmažená vajíčka
5. Podélně na vajíčka poklademe tenké párky a maso smotáme do rolády, zajistíme párátky a převážeme nití
6. Na pekáči rozehřejeme máslo s olejem a roládu ze všech stran zprudka opečeme
7. Podlijeme vodou a zvolna za občasného podlévání a otáčení rolády pečeme pod poklicí cca 40 minut a to při teplotě kolem 180 °C 8. Nakonec sundáme poklop a roládu dopečeme dozlatova (10 minut)
9. Šťávu dochutíme vegetou a zahustíme ji solamylem rozpuštěným v troše studené vody
10. Z rolády odstraníme nit a párátka, rozkrájíme na plátky a servírujeme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy