REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Do rolády zamotaná vepřová pečeně naplněná voňavou nádivkou z hub a dalších ingrediencí.

Vepřová roláda s houbovou nádivkou II.

Z vepřové pečeně připravená roláda, naplněná podušenou houbovou směsí, upečená v troubě dozlatova.

Vepřová roláda s houbovou nádivkou III.

Vepřové maso plněné houbovou nádivkou, srolované a upečené doměkka.

Vepřová roláda s játry

Vepřové plecko naplněné mletým hovězím masem a vepřovými játry, zamotané do tvaru rolády, pečená v troubě dozlatova.

Vepřová roláda s meruňkovou náplní

Marinovaná vepřová roláda plněná meruňkovou náplní, na grilu grilovaná.

Vepřová roláda s ovocem

Vepřový bůček plněný na nudličky nastrouhanými jablky a na kousky nakrájenými švestkami, stočený do rolády, pečený v troubě doměkka.

Vepřová roláda s párkem

Vepřová kýta naplněná párkem a vajíčky, zamotaná do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka.

Vepřová roláda se žampiony

Rozklepaný plát vepřové kýty potřený směsí z másla, cibulky, žampionů, vajec, soli, pepře a sterilované kapie, zamotaný do tvaru rolády, zajištěný provázkem, roláda pak upečená do měkka, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřová řezanka s houbami

Na nudličky nakrájené a pak orestované kousky kýty, podušené spolu s proužky cibule, papriky a plátky hříbků, podlité červeným vínem, zastříknuté worchestrem, ochucené solí a pepřem. Ke konci přípravy se do pokrmu přidává ještě sterilovaný hrášek.

Vepřová směs á-la čína

Kostky z vepřové kýty posypané kukuřičným škrobem, přelité sójovou omáčkou, odležené, opečené na oleji spolu s mrkví a fazolkami, nakonec smíchané s opraženými arašídy a nakrájenou jarní cibulkou.

Vepřová žebírka plněná

Uzeninou, okurkou a sýrem naplněná vepřová žebírka, obalená v mouce, ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

Vepřová žebírka po myslivecku

Žebírka restovaná na pánvi a přelitá šťávou z brusinek, vína a žampiónů.

Vepřová žebírka po provensálsku

Na rozpáleném oleji zprudka opečená vepřová žebírka, podlitá vodou, okořeněná, podušená spolu s cibulí, žampiony, petrželkou a česnekem doměkka.

Vepřová žebírka přírodní

Naklepaná žebírka ochucená solí a kari kořením, opečená na oleji na teflonové pánvi.

Vepřová žebírka s jablkovým pyré

Zprudka na pánvi opečená vepřová žebírka, servírovaná s pyré z jablek.

Vepřová žebra na italský způsob

Další recept z italské kuchyně na vepřová žebírka, ovšem podobně se v Itálii připravují i žebra jehněčí.

Vepřová žebra po myslivecku

Vepřová žebra upečená v troubě spolu s kořenovou zeleninou a divokým kořením, pěkně podlitá bílým vínem.

Vepřová žebra v ananasovém džusu

V troubě pod grilem upečená, v sladkém nálevu předvařená, vepřová žebírka, marinovaná v ostré marinádě z ananasového džusu, sojové omáčky, kajenského pepře ….

Vepřové á la Mexico

Orestované kousky vepřového plecka, podušené s fazolemi a kukuřicí.

Vepřové balíčky

Opečené vepřové medailonky obalené ve slanině, servírované s omáčkou z fazolek, kaparů a rajčat.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy