Vepřová pečeně protkaná mrkví, zabalená do vaječné omelety a slaniny, upečená na víně doměkka, servírovaná s povařenou jarní zeleninou.
Ingredience:
1 kg | vepřové pečeně bez kosti |
100 g | plátků slaniny |
200 ml | vývaru |
100 ml | červeného vína |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | mrkve |
mletý pepř | |
sůl | |
Na omeletu: | |
2 lžíce | nasekaných bylinek |
20 g | másla |
2 ks | vajec |
sůl | |
Na zeleninu: | |
2 lžíce | másla |
300 g | fazolových lusků |
300 g | růžičkové kapusty |
1 ks | svazku mladé karotky |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Mrkve oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na dlouhé klínky
2. Očištěné maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky mrkví, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, pak vyjmeme a necháme zchladnout (pánvičku s výpekem si dáme zatím stranou)
3. Na omeletu rozšleháme vejce, vmícháme na jemno nasekané bylinky a osolíme, potom do pánve s rozehřátým máslem přilijeme vaječnou směs, necháme zatáhnout, poté omeletu otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova
4. Opečené maso potřeme hořčicí, zabalíme do omelety, vše ovineme plátky slaniny a převážeme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem i vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut)
5. Výpek po masu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vypečenou šťávou z pekáčku, důkladně rozmícháme, podle potřeby dolijeme vývarem nebo vínem, podle potřeby přisolíme a necháme 15 minut povařit
6. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s rozehřátým máslem a podle chuti osolíme 7. Maso nakrájené na plátky podáváme přelité šťávou, se zeleninou a vařenými bramborami.