REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně v omeletě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně protkaná mrkví, zabalená do vaječné omelety a slaniny, upečená na víně doměkka, servírovaná s povařenou jarní zeleninou.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně bez kosti
100 gplátků slaniny
200 mlvývaru
100 mlčerveného vína
3 lžíceoleje
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícehladké mouky
2 ksmrkve
mletý pepř
sůl
Na omeletu:
2 lžícenasekaných bylinek
20 gmásla
2 ksvajec
sůl
Na zeleninu:
2 lžícemásla
300 gfazolových lusků
300 grůžičkové kapusty
1 kssvazku mladé karotky
voda
sůl

Postup:

1. Mrkve oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na dlouhé klínky
2. Očištěné maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky mrkví, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, pak vyjmeme a necháme zchladnout (pánvičku s výpekem si dáme zatím stranou)
3. Na omeletu rozšleháme vejce, vmícháme na jemno nasekané bylinky a osolíme, potom do pánve s rozehřátým máslem přilijeme vaječnou směs, necháme zatáhnout, poté omeletu otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova
4. Opečené maso potřeme hořčicí, zabalíme do omelety, vše ovineme plátky slaniny a převážeme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem i vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut)
5. Výpek po masu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vypečenou šťávou z pekáčku, důkladně rozmícháme, podle potřeby dolijeme vývarem nebo vínem, podle potřeby přisolíme a necháme 15 minut povařit
6. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s rozehřátým máslem a podle chuti osolíme 7. Maso nakrájené na plátky podáváme přelité šťávou, se zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy