REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně v omeletě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně protkaná mrkví, zabalená do vaječné omelety a slaniny, upečená na víně doměkka, servírovaná s povařenou jarní zeleninou.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně bez kosti
100 gplátků slaniny
200 mlvývaru
100 mlčerveného vína
3 lžíceoleje
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícehladké mouky
2 ksmrkve
mletý pepř
sůl
Na omeletu:
2 lžícenasekaných bylinek
20 gmásla
2 ksvajec
sůl
Na zeleninu:
2 lžícemásla
300 gfazolových lusků
300 grůžičkové kapusty
1 kssvazku mladé karotky
voda
sůl

Postup:

1. Mrkve oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na dlouhé klínky
2. Očištěné maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky mrkví, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, pak vyjmeme a necháme zchladnout (pánvičku s výpekem si dáme zatím stranou)
3. Na omeletu rozšleháme vejce, vmícháme na jemno nasekané bylinky a osolíme, potom do pánve s rozehřátým máslem přilijeme vaječnou směs, necháme zatáhnout, poté omeletu otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova
4. Opečené maso potřeme hořčicí, zabalíme do omelety, vše ovineme plátky slaniny a převážeme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem i vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut)
5. Výpek po masu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vypečenou šťávou z pekáčku, důkladně rozmícháme, podle potřeby dolijeme vývarem nebo vínem, podle potřeby přisolíme a necháme 15 minut povařit
6. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme s rozehřátým máslem a podle chuti osolíme 7. Maso nakrájené na plátky podáváme přelité šťávou, se zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy