REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová krkovice s kostí zprudka zapečená, dopečená spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1,5 kgvepřové krkovice s kostí
400 gkarotky
250 gšalotky
250 gceleru
250 mlsvětlého piva
4-5 ksplátků anglické slaniny
2-3 kshlavičky česneku
1 hrstnasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj)
čerstvě nadrcený pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené maso důkladně osolíme, okořeníme pepřem a vložíme do pekáče vyloženého plátky slaniny, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a zprudka zapečeme
2. Maso podlijeme pivem, vložíme k němu celé neoloupané stroužky česneku, celé malé, nebo rozpůlené šalotky, oloupanou, na větší kusy překrájenou karotku a na hrubší kusy nakrájený očištěný celer
3. Zeleninu osolíme, vše posypeme bylinkami, zaklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem, ztlumíme teplotu trouby na 180 °C a pečeme doměkka, během pečení maso občas podléváme pivem nebo vodou a přeléváme výpekem, obracíme
4. Těsně před dopečením odstraníme zaklopení a maso dopečeme na barvu
5. Upečenou krkovici necháme 10 minut odpočinout, pak ji nakrájíme na porce a servírujeme s pečenou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy