REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně potřená rozšlehaným vejcem se sýrem, upečená dozlatova.


Ingredience:
800 gvepřového masa (kýty, plecka)
50 gsádla
50 gstrouhaného parmazánu (ementálu)
1 šálekmasového vývaru
1 ksvejce
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřovou pečeni odblaníme, omyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme a prudce ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle
2. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru, dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
3. Když už je pečeně téměř upečená, vyndáme ji a potřeme rozšlehaným vejcem smíchaným na jemno nastrouhaným sýrem, dámě zpět do trouby a pečeme tak dlouho, až povrch zezlátne
4. Hotovou pečeni naporcujeme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory s osmaženou cibulkou a hromádkou červeného zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy