REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečínka na zelí z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na česneku a kmínu v troubě pomalu pečená vepřová plec s kůží. Podávaná se zelím z vařené červené řepy.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka s kůží bez kosti
6 ksstroužků česneku
2 kscibule
3 lžícesádla
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkycelého kmínu
voda na podlévání
sůl
Na zelí z červené řepy:
700 gčervené řepy (cca 5 ks)
1 lžícesádla nebo oleje
2 lžičkysolamylu
1 kscibule
50 mlvody
Podle chuti a potřeby:
krystalový cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme
2. Ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okmínujeme
3. Vložíme do pekáčku, přidáme sádlo a na kostičky pokrájenou cibuli
4. Podlejeme trochou vody a přiklopíme
5. Pečeme hodinu v troubě na 200 °C
6. Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem
7. Kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky
8. Po hodině sundáme poklici, teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme ještě cca hodinu – nezapomeneme otáčet a podlévat
9. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple
10. Výpek přecedíme a necháme trochu zredukovat.

Příprava zelí:
1. Den předem si uvaříme řepu do měkka
2. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle
3. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu
4. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet
5. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy