REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec na pivě s cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová plec podušená na cibulovém základě se slaninou, podlitá pivem, podávaná s opečenými plátky cukety přelitá omáčkou z výpeku.


Ingredience:
600 gvepřové plece
80 gslaniny
4 kszrnek nového koření
4 kszrnek pepře
2 ksmenších cuket
1 kscibule
1 kschilli papričky
2 dlsvětlého piva
4 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 lžíceostrého kečupu
žlutá paprika na ozdobu
čerstvé oregano
vývar
sůl

Postup:

1. Z vepřového masa odřízneme přebytečný tuk a osolíme
2. Na drobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme 2 lžíce másla a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, potom maso vyjmeme
3. Pak do másla dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, podlijeme pivem a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme zpět maso, přidáme zrnka pepře, nového koření a dusíme za občasného polévání šťávou a podle potřeby podlévání vývarem
4. Na kolečka nakrájenou cuketu opečeme v pánvi ve zbytku rozehřátého másla, přidáme očištěnou, na drobno nakrájenou chilli papričku, promícháme, osolíme, už jen krátce opečeme a uchováme v teple
5. Když je maso měkké, vyjmeme ho, nakrájíme na plátky, ze šťávy vyndáme zrnka koření, přidáme ostrý kečup a krátce povaříme
6. Plátky masa rozdělíme na talíře, obložíme cuketami, přelijeme omáčkou a ozdobíme očištěnou, na nudličky nakrájenou paprikou a lístky oregana.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy