Roláda z vepřové plece plněná slaninou, šunkou, míchanými vajíčky a hráškem, případně párkem nebo klobáskou.
Ingredience:
750 g | vepřové plece |
100 g | slaniny |
100 g | šunky |
100 g | mraženého hrášku |
80 g | rostlinného tuku |
50 g | sterilovaných kapií |
20 g | hladké mouky |
3 ks | vajec |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plec rozřízneme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme
2. Maso poklademe plátky slaniny a šunky
3. Potřeme předem připravenými míchanými smaženými vajíčky, posypeme hráškem a na jemno nakrájenými kapiemi
4. Zarolujeme, převážeme bílou nití a vložíme do pekáčku vymazaného tukem
5. Pečeme v horké troubě kolem 190 °C za občasného podlévání vodou
6. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme
7. Nakonec šťávu přecedíme.
Roládu lze servírovat i zastudena. Místo slaniny a šunky můžeme roládu plnit párky nebo klobáskami.