REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z vepřové plece plněná slaninou, šunkou, míchanými vajíčky a hráškem, případně párkem nebo klobáskou.


Ingredience:
750 gvepřové plece
100 gslaniny
100 gšunky
100 gmraženého hrášku
80 grostlinného tuku
50 gsterilovaných kapií
20 ghladké mouky
3 ksvajec
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Plec rozřízneme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme
2. Maso poklademe plátky slaniny a šunky
3. Potřeme předem připravenými míchanými smaženými vajíčky, posypeme hráškem a na jemno nakrájenými kapiemi
4. Zarolujeme, převážeme bílou nití a vložíme do pekáčku vymazaného tukem
5. Pečeme v horké troubě kolem 190 °C za občasného podlévání vodou
6. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme
7. Nakonec šťávu přecedíme.

Doporučení:

Roládu lze servírovat i zastudena. Místo slaniny a šunky můžeme roládu plnit párky nebo klobáskami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy