REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec se šunkou a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová plec nakrájená na nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na másle, poté podušená doměkka spolu se sterilizovaným hráškem, servírovaná posypaná na proužky nakrájenou a osmahnutou šunkou.


Ingredience:
500 gvepřové plece
250 gsterilizovaného hrášku
150 gšunky
50 gmásla
1 lžičkahladké mouky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou plec si omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky
2. Šunku si nakrájíme na proužky a sterilizovaný hrášek scedíme
3. V hrnci si rozehřejeme 40 g másla, vložíme nakrájené maso a za neustálého míchání zprudka orestujeme
4. Pak zaprášíme hladkou moukou, chvilku osmahneme, zalijeme 3 dl teplé vody a za neustálého míchaní přivedeme k varu, vaříme 1 minutu
5. Poté osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme už jen na mírném ohni doměkka
6. Když máme maso měkké, přidáme okapaný hrášek, promícháme a prohřejeme
7. Poté si maso rozdělíme na porce a posypeme šunkou, kterou jsme si osmahli na zbylém másle, podáváme například s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy