V celku upečená vepřová pečeně potřená pastou z rozmarýnu.
Ingredience:
1 kg | vepřové pečeně bez kosti |
1 ks | velké cibule |
1 lžíce | barevného pepře |
nastrouhaný muškátový oříšek | |
drcený rozmarýn | |
voda na podlití | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nastrouháme, přidáme drcený rozmarýn, muškátový oříšek a sůl a vymícháme pastu
2. Připravenou pečeni touto pastou potřeme, vetřeme i do otvorů, které jsme nožem do masa udělali
3. Podlijeme vodou, posypeme barevným pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190-200 °C, za občasného podlévání maso upečeme do měkka
4. V závěru pečeme bez poklice, abychom dosáhli křupavého a tmavšího povrchu.