REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená vepřová pečeně potřená pastou z rozmarýnu.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně bez kosti
1 ksvelké cibule
1 lžícebarevného pepře
nastrouhaný muškátový oříšek
drcený rozmarýn
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nastrouháme, přidáme drcený rozmarýn, muškátový oříšek a sůl a vymícháme pastu
2. Připravenou pečeni touto pastou potřeme, vetřeme i do otvorů, které jsme nožem do masa udělali
3. Podlijeme vodou, posypeme barevným pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190-200 °C, za občasného podlévání maso upečeme do měkka
4. V závěru pečeme bez poklice, abychom dosáhli křupavého a tmavšího povrchu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy