REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené vepřové maso, tentokrát vepřová plec, servírované s omáčkou s vložkou sušených hub.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
2 kscibule
2 lžícesušených hub
vepřové sádlo
pepř
kmín
sůl
Ostatní:
hladká mouka, vlažná voda

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a osolíme
2. V hrnci rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme ji dozlatova
3. Vložíme maso a opečeme po obou stranách, pak ho dochutíme pepřem, kmínem, podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a maso obracíme
4. Dusíme asi 90 minut, měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník a přidáme do ní houby chvíli povařené v malém množství vody
6. Nakonec omáčku dle chuti přisolíme a společně s naporcovaným masem chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové knedlíky, vařené brambory, dušená rýže či těstoviny.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová a ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy