Recept, který určitě dokáže ozvláštnit vaše podzimní menu. A není nijak složitý, ani na něj není potřeba moc surovin. Přitom si určitě pochutnáte vy, i celá vaše rodina!
Ingredience:
600 g | bio vepřové plece |
300 g | bio švestek |
2 lžíce | bio oleje |
1 ks | menší bio cibule |
špetka bio badyánu | |
špetka bio skořice | |
bio pepř | |
sůl | |
voda na podlití dle potřeby |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Maso důkladně očistěte, nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi obojí krátce zprudka opečte, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
- Do připraveného pekáčku vložte maso i cibuli a kolem něj vyskládejte omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Poprašte skořicí a badyánem.
- Pečte v troubě dozlatova, podle potřeby můžete podlít vodou.
Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s opečenou bagetkou.
Poznámka:Recept k článku: Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!