Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!
Rádi byste dosáhli toho, aby byl váš pokrm opravdu výjimečný? Není nic jednoduššího než se v obchodě zaměřit na pořádnou kvalitu! Hledejte loga biolistu a biozebry, která vám zaručí, že suroviny, na něž si děláte zálusk, pochází z ekologické produkce. Během pěstování biopotravin nejsou používány chemické postřiky, umělá hnojiva ani žádná jiná zbytečná chemie. Zvířata v ekologických chovech zase prožívají svůj život dle zásad animal welfare s dostatkem socializace i životního prostoru. Šetrné a ohleduplné chování ke zvířatům, delší chov a krmení z vlastní ekologické produkce se pak stejně jako biologické prostředky na ochranu rostlin přirozeně projevují i na výsledné ceně biopotravin. Chcete se dozvědět více? Navštivte myjsmebio.cz.
Zavítejte přímo na ekofarmy! Pakliže nevíte, kam se vydat na tu nejbližší, na stránkách kamprobio.cz a lovime.bio si na pár kliknutí poradíte díky interaktivní mapě a zároveň se dozvíte, co která farma aktuálně nabízí. Pokud chcete nakoupit například skvělé sezónní ovoce, udělejte si výlet na Ekofarmu Horecký Dvůr. Ta se nachází nedaleko Pardubic a nabízí různé odrůdy jablek, hrušek nebo švestek. Více informací najdete na ekofarma.unas.cz.
Podrobné recepty k tomuto článku se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!
Tip na závěr:
Hledáte ještě více inspirativních tipů k vaření? Pak pro vás máme skvělou zprávu! Na stránkách myjsmebio.cz najdete až 50 originálních receptů z hovězího masa, které vznikly ve spolupráci s kuchařem Hugo Hromasem. Konečně se tak přesvědčíte o tom, že není třeba vysokých škol na to, abyste si třeba i z těch méně tradičních vykouzlili v pohodlí domova doslova mistrovské dílo!
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Více nejen o BIO zde: O značce „Klasa“, „Regionální potravina“, „BIO Produkt ekologického zemědělství“, „Ekologická produkce“ a „Chráněné označení“.