Další z tipů na pečenou dýni, v tomto případě plněnou mletým hovězím masem a dalšími dobrotami. Typický podzimní pokrm z trouby, který si můžete upéci i v BIO kvalitě.
Ingredience:
2 ks | menší bio máslové dýně |
4 ks | stroužky bio česneku |
2 ks | bio vejce |
1 ks | bio červená cibulka |
500 g | bio hovězího mletého masa |
150 g | tvrdého sýra |
1 hrst | bio petržele |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Dýni překrojte podélně napůl a dužinu i semínka vydlabejte.
- Do misky vložte maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, dužinu, prolisovaný česnek, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, nasekanou petržel, sůl, pepř a promíchejte. Pak dýni připravenou směsí naplňte.
- Pečte přibližně 60 minut a podávejte třeba s opečenou bagetkou.
Recept k článku: Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!