Není nad to si pochutnat na nějakém skvělém pokrmu. Především na oběd by jsem si všichni měli udělat čas. A kdo chce jíst zdravě, rozhodně si občas dopřeje právě na oběd nějaký ten obědový salát. Máme tu jeden recept na salát, co potěší i masožravce, protože i když jde o salát, jeho důležitou složkou jsou i kousky opečených kuřecích prsou.
Ingredience:
2 ks | bio kuřecí prsa |
4 ks | bio hrušky |
1 ks | menší bio cibule |
1 hrst | bio špenátových listů |
3 lžíce | bio balzamikového octa |
3 lžíce | bio olivového oleje |
hoblinky bio parmezánu | |
bio ořechový olej | |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Balzamikový ocet a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, smíchejte v míse. Přidejte oba oleje a dochuťte solí a pepřem.
- Kuřecí prsa omyjte, osolte, opepřete, nakrájejte na nudličky a dozlatova osmahněte na pánvi.
- Hrušky rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky.
- Oprané špenátové listy smíchejte s hotovým masem, sýrem, hruškami a přelijte dresinkem z oleje, octa a cibule.
- Salát rovnoměrně rozdělte na čtyři talíře a jednotlivé porce posypte opraženými mandlemi.
Recept k článku: Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!